onsdag den 4. september 2013

Knækbrød

Jeg har ikke lavet dem lige for nyligt, men i forbindelse med at jeg har oprettet den nye opskrift-fane foroven, opdagede jeg, at jeg ikke havde lagt opskriften på knækbrød ud. Og det er synd. De er nemme og lækre og alle bør prøve dem.

Til to bageplader:
- 1 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl hørfrø
- 1 dl soksikkekerner
- 2 dl græskarkerner
- 3½ dl hvedemel (brug også gerne fx. grahamsmel)
- 2 dl vand
- 1 3/4 dl olie
- 1 tsk bagepulver
- 2½ tsk salt


Rør alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt olie og vand. Det hele røres sammen til en jævn dej, som deles i to lige store portioner.

Læg den ene portion på et bagepapir og læg et stykke bagepapir hen over. Så skal den ellers bare rulles flad - kommer til at fylde næsten hele papiret. Når den er rullet flad, flyttes den over på en bageplade og det øverste papir fjernes. Skær dejen i de stykker der ønskes med en pizzakniv.

Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

Kan bruges som snack i madpakken eller som et lækker mellemmåltid - behøver ingen form for pålæg.


P.s: leg lidt med blandingsforholdet, prøv en anden mel, tilsæt hakkede rosiner og tranebær - kun fantasien sætter grænser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar