fredag den 16. september 2011

Restaurant Firefly

København har nu fået sin første veganske og økologiske restaurant, som ikke "blot" er et raw sted. Firefly ligger placeret lige over for de nye torvehaller ved Nørreport station.
Den åbnede dørene den 9/9 og idag havde jeg lokket svigerforældrene og kæresten med.


Menukortet rummer en masse lækre og spændende retter, bl.a.; pureret grøntsagssuppe, aloo tikki, grøntsags polenta kager, ratatouille med polenta svampe, chole chaat og burritos. Foruden de forskellige forretter og hovedretter var der også tre raw desserter; chokolade appelsin kage, cheesecake og hvid mousse. Menukortet er en lille skærm hvorpå man bestiller og sender ordren op til baren. Konceptet er egentligt cool nok, men da vi skulle bestille forret og hovedret virkede det ikke, den virkede dog igen til desserten.



Til forret valgte jeg den purerede grøntsagssuppe. På menukortet hed den "lille", men det var da det sidste den var. Portionen var rigelig stor, men meget velsmagende og bestod af gulerødder, porrer, pastinak, selleri og bladselleri toppet med sprøde oregano fuldkorns croutoner.

Forret: pureret grøntsagssuppe med gulerødder, porrer, pastinak, selleri og bladselleri toppet med sprøde oregano fuldkorns croutoner, 69 kr.

Hovedretten var chole chaat. Det er en indisk inspireret ret med kikærter og linser tilberedt i en tomatsauce rig på krydderier og urter. Retten blev serveret med shebu bhaji (indiske kartofler), asiatisk blomkålssalat og spinat roti (indisk fladbrød). Chole chaaten var yderst velsmagende og velkrydret og de lækre kartofler komplimenterede retten. Blomkålene var som sådant lækre, men blev serveret kolde - havde nok foretrukket dem varme. Men en gennemført og lækker ret.

Hovedret: chole chaat; kikærter og linser tilberedt i en tomatsauce rig på krydderier og urter. Serveret med shebu bahji (indiske kartofler), asiatisk blomkålssalat og spinat roti (indiske fladbrød), 130 kr.

Til dessert ville jeg have den rå cheesecake, men de var desværre løbet tør. I stedet bestilte vi en chokolade appelsin kage og en mousse lavet på hvid chokolade, kokos og kardemomme. Chokoladekagen var vellavet og havde en rig kakaosmag. Den hvide chokomousse lå gemt under en låg af chokolade pyntet med gojibær, blåbær og mango. Også denne var yderst velsmagende.

Raw hvid chokolade, kokos og kardemomme mousse med at låg af chokolade pyntet med gojibær, blåbær og mango, 65 kr.

Raw chokolade og appelsin mousse kage, 65 kr.

En glad og mæt veganer, der dog godt lige kunne klemme lidt dessert ned :)

Alt i alt en virkelig god oplevelse. God stemning, smilende og servicemindede tjenere og vigtigst af alt; lækker og velanrettet mad til rimelige penge.
De andre bestilte sur/sød grøntsager, aloo tikki, grøntsags polentakager, ratouille med polenta svampe og mexicanske burritos og de fandt også maden velsmagende, selvom de ikke er veg*.
Vi var fire voksne som bestilte 5*ginger ale, 1*filtreret vand, 4*forretter, 4*hovedretter, 2*dessert og 2*the og endte på 1.001 kr, så helt rimlige priser. Konklusionen er klar: der skal jeg snart ind igen.
Forret: aloo tikki; indiske pandestegte kartoffelkager serveret på et leje af indisk kosambri salat med ananas og mango sauce, 69 kr.

Forret: grillede grøntsagsfyldte polenta kager serveret på et leje af ovnbagte marineret fennikel og pandestegte portobello svampe, 69 kr.

Hovedret: et udvalg af dagens grønt serveret i sur/sød sauce med jasminris og (tilvalgt) tofu, 135 kr med tofu

Hovedret: fuldkorns tortillas med mexicanske bønner, salat og en raw dressing, 65 kr.

Hovedret: en rustik ratatouille med pandestegte svampefyldte polenta kager, 120 kr


1 kommentar:

  1. Wow... Jeg er så imponeret over anretningerne... Helt sikkert er det, at Firefly skal besøges under næste Kbh.-besøg.

    SvarSlet