onsdag den 30. oktober 2013

Vegansk halloween

Græskar er for mig definitionen på halloween, så hvad er mere passende end en 3 retters græskarmenu i netop denne anledning. Halloween falder i morgen, torsdag d. 31. oktober og det skal da fejres. Hvorfor nøjes med at skære flotte græskarlygter, når man kan få en cremet græskarsuppe til forret og et fyldt og smagsfuldt græskar til hovedret. Hvorfor ikke bruge denne (u)hyggelig dag til at fejre veganismen og sætte fokus på mad med medfølelse, mad uden dyr og i dagens anledning den orange af slagsen.

Mad med Medfølelse er en forening og et fællesskab af passionerede mennesker der, gennem sociale begivenheder, arrangementer og happenings, deler et grønnere og kærligere budskab med omverdenen - tjek dem på facebook
Forretten kunne jo meget passende være en lækker og cremet græskarsuppe. Den varmer på en kold efterårsdag og den flotte orange farve, som brydes af en håndfuld hakkede peanuts og friskkværnet peber indbyder til uhyggelig hygge. Tjek opskriften her
Til hovedret har jeg ladet mig inspirere af Thomas Erex, som sidst i august på sin blog Kærlighed og Kikærter, præsenterede det fyldte moskusgræskar, også kendt som butternut squash. Her ses min udgave fyldt med græskar (selvsagt), basmatiris, broccolistamme, rødløg og rød quinoa - i en lækker cremet sauce af soyafløde, timian, merian, sojasauce, boullionpulver, urtesalt, friskkværnet peber, citronsaft, hvidløg og en masse gærflager. Her pyntet med en omgang frisk merian fra haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar