lørdag den 5. oktober 2013

Hummus, hummus og mere hummus

Tre slags kikærter (brune, lyse og grønne), en hulens masse rod i køkkenet og en masse billeder senere, præsenterer jeg her tre slags hummus.




Chilihummus:
- 250 g. lyse kikærter
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- saften fra ½ stor citron eller en hel lille
- 1 spsk sojasauce eller tamari
- 2 tsk paprika
- ½ spsk tahin
- lidt salt
- 1 tsk sambal oelek (chili paste)
- 1 fed hvidløg

Det hele smides i en foodprocessor.

 
 

Hummus med soltørrede tomater og oliven
- 250 g. grønne kikærter
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- saften fra ½ stor citron eller en hel lille
- 1 spsk sojasauce eller tamari
- ½ spsk tahin
- lidt salt
- 1 fed hvidløg
- 30 g. soltørrede tomater
- 7 sorte oliven uden sten

Det hele smides i en foodprocessor.
 
 

Krydderurte hummus
- 250 g. brune kikærter
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- saften fra ½ stor citron eller en hel lille
- 1 spsk sojasauce eller tamari
- ½ spsk tahin
- lidt salt
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld krydderurter (jeg brugte merian fra haven)

Det hele smides i en foodprocessor.

 
Hummus kan laves lige som du lyster. Jeg bruger som udgangspunkt kikærter, citronsaft, olivenolie, salt, vand og hvidløg - og så tilsættes bare det smag man har lyst til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar