tirsdag den 12. februar 2013

Vegansk risotto

Søndag aften stod den på broccoli risotto - da Martin hverken kan lide broccoli eller risotto. Så det var med at udnytte at man havde en gæst, som ville værdsætte det. 
 
Risotto (opskriften er angivet i cups. 1 cup er 2½ dl)
Pssst der er virkelig meget i denne her portion, i hvertfad til 3 voksne.
 
- 7 cups grøntsagsbouillon
- 2 cups risotto ris
- rigeligt olivenolie og margarine til at stege i (fx. flydende becel)
- 1 løg i tern
- 1 fed hvidløg, presset
- 1 ordentlig omgang broccoli, ca ½ hoved i små stokke
- salt og peber (obs, husk at boullionen også er salt)
- en håndfuld gærflager
- 1-2 spsk margarine
 
Start med at stege løg og hvidløg i margarine og olie til de bliver let gennemsigtige. Tilsæt derefter risene, som steges kort, inden der hældes et par deciliter grøntsagsbouillon på (laves ved at koge 7 cups vand, hælde det i en skål og smide 2 bouillonterninger i). Og så handler det ellers bare om at røre engang imellem og tilsætte mere vand, når det er ved at være kogt ind. Det tager en del tid og især til sidst tager risene lang tid om at suge vandet. Når der er et par deciliter vand tilbage i skålen tilsættes broccolien. Når det er færdigt tilsættes gærflager (for at give "ostesmag") og margarine - brug salt og peber efter smag. 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar