søndag den 1. april 2012

Chili hummus

Selvom bloggen har ligget i dvale har min madlavning det ikke (i hvert fald ikke helt).

I dag har den stået på 20 gurkemejegule boller, 10 lilla majsboller og så en omgang rød chili hummus. Der er rigtig gang i farverne.

Ift. hummus eller generelt ting med kikærter eller bønner, så sætter jeg altid en hel pose eller bøtte i blød (gerne flere slags i forskellige skåle) og så koger jeg en ordentlig omgang dagen efter. De fryses så ned i poser i portioner af ca. 250 gram (for kikærter er det ca. 4 håndfulde og for kidneybønner er det ca. 3  håndfulde). Så er der altid kikærter eller bønner til at tage lige op af fryseren. Betydeligt billigere end dem på dåse :)

Chili hummus:
- 250 gram kogte kikærter
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk paprika
- saften fra en citron
- 1 spsk tamari eller soyasauce
- lidt salt

Det hele kommes i en foodprocessor (mit livs bedste køb) og blendes til en jævn masse. Smid det i et syltetøjsglas eller fortær det med det samme på et stykke brød eller med grøntsagsstave.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar